

آیلتس (IELTS) که در واقع مخفف عبارت «International English Language Testing System» یا همان سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی است، یکی از آزمونهای معتبر بینالمللی برای سنجش زبان انگلیسی است. افرادی که قصد دارند در یک کشور انگلیسی زبان درس بخوانند، کار کنند یا برای ادامه زندگی به آنجا مهاجرت کنند نیاز به دریافت یک مدرک معتبر دارند که نشان دهد به اندازه کافی به مهارتهای زبان انگلیسی آشنایی دارند. به همین دلیل افرادی زیادی سالانه برای ثبت نام آزمون آیلتس و گرفتن این مدرک اقدام میکنند. ابتدا بیایید کمی درباره اینکه آزمون آیلتس چیست و چگونه بهوجود آمده است صحبت کنیم و سپس توضیح دهیم نیک پرداخت چگونه میتواند به شما کمک کند تا در این آزمون ثبتنام کنید.
تاریخچه آزمون آیلتس
جالب است بدانید آزمون آیلتس اولین بار با نام «ELTS» در سال ۱۹۸۰ توسط دانشگاه کمبریج و کنسولگری بریتانیا طراحی شد. ابتدا تعداد شرکت کنندگان این آزمون بسیار کم بود و طبق اسناد در سال ۱۹۸۱ تنها ۴۰۰۰ نفر برای دریافت مدرک آیلتس اقدام کرده بودند. اما به دلیل ساختار مبتکرانه و جالب این زبان در سنجش مهارتهای مختلف طرفداران بیشتری پیدا کرد و در سال ۱۹۸۹ با پیوستن سازمان IDP استرالیا اعتبار بینالمللی دریافت کرد و عبارت «International» به آن اضافه شد. پس از آن هر سال تعداد شرکتکنندگان این آزمون افزوده شد و در حال حاضر آزمون زبان آیلتس در بیش از ۱۴۰ کشور جهان برگزار میشود.


این مطلب راهم مطالعه کنید: ارز دیجیتال چیست و چطور دنیا را تصرف کرد؟
انواع آزمون آیلتس
آزمون آیلتس با توجه به هدف مخاطب از دریافت مدرک زبان به انواع مختلفی تقسیم میشود که عبارتند از:
آیلتس آکادمیک (IELTS Academic)
آزمون آیلتس آکادمیک برای آن دسته از داوطلبان طراحی شده است که به منظور ادامه تحصیل در دانشگاهها قصد دریافت مدرک آیلتس را دارند.
آیلتس عمومی (IELTS General)
آیلتس جنرال یا عمومی برای متقضایانی که قصد مهاجرت به یکی از کشورهای انگلیسی زبان یا تحصیل در مقاطع پایینتر از کارشناسی را دارند تدارک دیده شده است.
آیلتس مهارتهای زندگی (IELTS Life Skills)
آیلتس لایف اسکیلز یا مهارتهای زندگی هم مخصوص متقاضیان دریافت ویزای خانوادگی یا Family Member طراحی شده است. در این آزمون که جدیدتر از دو نوع دیگر آزمون آیلتس است بخش رایتینگ و ریدینگ حذف شده است و تنها بر مهارت لیسنینگ و اسپیکینگ تمرکز دارد.
ساختار آزمون آیلتس
آزمون آیلتس از ۴ بخش شنیدار (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و مکالمه (Speaking) تشکیل شده است.
بخش شنیدار یا Listening
در بخش لیسنینگ آیلتس شما ۳۰ دقیقه فرصت دارید تا به ۴۰ سوال در چهار بخش پاسخ دهید. پیش از شروع سوالات به شما داده میشود شما فرصت دارید آنها را بررسی کنید، سپس فایل این بخش فقط یکبار برای همه شرکت کنندگان پخش میشود و باید جواب سوالاتی که از قبل به شما داده شده است را از فایل در حال پخش پیدا کنید و سپس زمان خواهید داشت تا جوابها را به پاسخنامه انتقال دهید.
معمولا بخشهای اول و دوم آزمون لیسنینگ موضوعات عمومی و اجتماعی بوده و مکالماتی بین افراد برای داوطلبان پخش میشود، اما در بخشهای سوم و چهارم باید به موضوعات تخصصیتر و آکادمیک گوش دهید.
بخش خواندن یا Reading
در بخش ریدینگ شما برای پاسخ به ۴۰ سوال، ۶۰ دقیقه وقت دارد. بخش ریدینگ آزمون آیلتس از ۳ متن که در مجموع بین ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه طول دارند تشکیل شده است. معمولا این متنها از کتابها و مجلات عمومی انتخاب میشوند و موضوعاتی پیرامون فعالیتهای روزمره و عمومی دارند. البته در صورتی که از متون تخصصی و علمی استفاده شود که حاوی کلمات تخصصی باشد، واژه نامه کوتاه همراه آن خواهد بود.
بخش نوشتار یا Writing
در بخش رایتینگ یا نوشتار آزمون آیلتس شرکت کنندگان در آزمون ۶۰ دقیقه فرصت دارند درباره ۲ موضوعی که به آنها داده میشود یک متن یا به اصطلاح انشا بنویسند.
در موضوع اول یا همان تسک اول (Task 1) متقاضی باید در یک نامه یا متن با حداقل ۱۵۰ کلمه یک مشکل فرضی را تشریح کند.
در موضوع دوم یا تسک دوم (Task 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را در مورد موضوع مورد نظر در یک متن با حداقل ۲۵۰ کلمه اعلام کنید.
بخش مکالمه یا Speaking
در بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس که معمولا ۱۰ دقیقه تا یک ربع باید به صورت رودرو با یک مصاحبه کننده صحبت کنید. معمولا این امتحان دارای سه بخش است:
در بخش اول باید به سوالات عمومی و شخصی در مورد خودتان، خانواده و محل زندگی پاسخ دهید.
در بخش دوم یک موضوع برای شما انتخاب میشود شما یک دقیقه فرصت دارید تا در مورد آن فکر کنید، سپس در دو دقیقه باید در مورد آن موضوع صحبت کنید و به سوالات مورد نظر پاسخ دهید.
سپس در بخش سوم باید به مدت ۴ تا ۵ دقیقه در مورد موضوعی که در بخش دوم برای شما انتخاب شده بود با مصاحبه کننده صحبت کنید و مکالمه دو طرفه را برقرار کنید.
توجه کنید که ساختار آزمون آیلتس در انواع آکادمیک و جنرال یکسان است، اما آنچه تفاوت دارد محتوای سوالات در بخش رایتینگ و ریدینگ است. به این صورت که در بخش ریدینگ آزمون آکادمیک معمولا از متون تخصصی و ژورنالهای علمی استفاده میشود و در بخش رایتینگ هم انتظار نوشتن یک متن علمی و حرفهای میرود، در حالی که در آزمون جنرال معمولا از متون عمومی و دستورالعملها استفاده میشود و در بخش رایتینگ هم به رعایت نکات پایهای توجه میشود.
نمرهبندی آزمون آیلتس
جالب است بدانید در سیستم نمرهدهی آزمون آیلتس چیزی به نام نمره قبولی وجود ندارد، بلکه سطح مهارتهای ۴ گانه زبان شما در یک طیف از ۰ تا ۹ ارزیابی میشود. شما قبل از اینکه بخواهید برای این آزمون اقدام کنید باید ببینید به چه نمرهای نیاز دارید؟ برای مثال نمره قبولی برای بسیاری از دانشگاهها برای تحصیل در مقاطع کارشناسی و بالاتر نمره ۶/۵ و بالاتر است. اما باز هم این نمره در دانشگاههای مختلف متفاوت است.
به طور کلی نمره ۵ و ۶ برای این آزمون نمره متوسط و بالاتر از خوب تلقی میشود.
البته نکته اینجاست که اگر شما به نمرهای که گرفتید اعتراض داشته باشید و فکر میکنید ممتحن در محاسبه نمره شما دچار اشتباه شده است، میتوانید با پرداخت هزینهای نسبت به نمره خود اعتراض کنید، در صورتی که اعتراض شما صحیح باشد این مبلغ به شما بازگردانده میشود.


این مطلب راهم مطالعه کنید: چرا خرید بیت کوین بهترین راه سرمایه گذاری است؟
ثبت نام و پرداخت هزینه آزمون آیلتس
حالا که به طور کلی متوجه شدیم آزمون آیلتس چیست بیایید ببینیم چگونه میتوانیم در این آزمون ثبت نام کنیم و هزینه آن را پرداخت کنیم.
همانطور که گفتیم آزمون بینالمللی آیلتس در بیش از ۱۴۰ کشور جهان به صورت استاندارد برگزار میشود. در ایران موسساتی وجود دارند که آزمون زبان را برگزار میکنند. اما به دلیل محدودیتهای که وجود دارد ممکن است زمان برگزاری آزمون آیلتس در ایران برای بسیاری از شرکت کنندگان مناسب نباشد، بنابراین میتوانید برای ثبت نام آزمون آیلتس در کشورهای دیگر اقدام کنید.
فراموش نکنید که آزمون آیلتس کاملا استاندارد است و فرآیند برگزاری آزمون در همه جا یکسان برگزار میشود، پس نگران نباشید و اگر به هر دلیلی نمیخواهید در ایران برای آزمون آیلتس اقدام کنید، برای ثبت نام آزمون آیلتس در کشورهای دیگر اقدام کنید، نگران پرداخت هزینه ثبت نام نباشید، ما در نیک پرداخت خیلی سریع و مطمئن کار پرداخت هزینه ثبت نام آزمون آیلتس یا هزینه بررسی مجدد کارنامه را برای شما انجام میدهیم.
فراموش نکنید اگر هرگونه سوال یا ابهامی در مورد اینکه آزمون آیلتس چیست یا نحوه پرداخت هزینه ثبت نام آزمون آیلتس چگونه است، دارید. میتوانید از طریق قسمت نظرات یا به وسیله ارسال تیکت و چت آنلاین از مشاوران نیک پرداخت جویا شوید.